Op wie kan ik stemmen?
PartnersFAQOver

Partners

Verschillende partners delen 'hun' data over kandidaten met opwiekanikstemmen.nl. Op deze manier is het voor ons mogelijk om jou meer verschillende filters te bieden. En zo is er meer informatie over zo veel mogelijk kandidaten te vinden op deze website.

Hieronder vertellen we je kort, per partner, watvoor data over de kandidaten zij met ons delen.

Stemopeenvrouw.com

Stemopeenvrouw.com zet zich in om meer vrouwelijke kandidaten verkozen te krijgen deze verkiezigen. Zij geven je informatie over hoe je slim stemt, een overzicht van alle verkiesbare partijen en vrouwelijke kandidaten, en organiseren activiteiten rond de verkiezingen.

Stemopeenvrouw.com deelde al hun data met ons over het geslacht van de (vrouwelijke) kandidaten van 26 verschillende partijen en hun social media profielen (voor zover zij die konden achterhalen). Deze informatie vind je zowel in het kandidaten overzicht en de 1579 kandidatenpagina's op opwiekanikstemmen.nl.

Kijk voor meer informatie op stemopeenvrouw.com.

Kleurdekamer.nl

Kleurdekamer.nl zet zich in om meer kandidaten van kleur verkozen te krijgen deze verkiezingen. De initiatiefnemende organisaties vinden het gebrek aan diversiteit op de verkiesbare plekken zorgwekkend. "Hierdoor mist Nederland bruggenbouwers tussen de verschillende culturen." Kleurdekamer.nl geeft je meer informatie over bijna 25 kandidaten van kleur die zich hard willen maken voor mensen van kleur in de Tweede Kamer.

Via Opwiekanikstemmen.nl kan je deze kandidaten vinden door het filter 'Kleur de Kamer' aan te zetten. Op hun kandidatenpagina's kun je de links naar hun profielen op kleurdekamer.nl vinden.

Kijk voor meer informatie op kleurdekamer.nl.

Vind de bèta op de lijst.nl

Arjen Lubach spreekt over een Digibetocratie. In Trouw wordt gesproken over kieslijsten die verre van divers zijn. En in het Financieel Dagblad maakt men zich sterk voor meer bèta’s in de politiek.

Daarom zijn de oprichters van vinddebetaopdelijst.nl de kandidaatslijsten van de vijftien grootste partijen afgegaan om inzichtelijker te maken wie van hen een bètaopleiding heeft afgerond. Het overzicht is gebaseerd op afgeronde HBO en WO opleidingen. De grens tussen bèta- en andere studies is soms wat vaag. Zij hebben een vrij brede definitie genomen, maar bij elke kandidaat de studie benoemd, zodat iedereen een eigen afweging kan maken.

Via Opwiekanikstemmen.nl kan je de kandidaten met een bètastudie vinden door het filter 'Vind de bèta' aan te zetten. Op hun kandidatenpagina's kun je de hun studie vinden.

Kijk voor meer informatie op vinddebetaopdelijst.nl

Ook partner worden?

Heeft jouw initiatief ook data over meerdere kandidaten? Of ken je een initiatief waarmee we echt moeten praten?

Neem contact met ons op via info@opwiekanikstemmen.nl. We kijken graag samen wat mogelijk is.